KRIMPNETTEN

Krimpnetten

Krimpnetten

Voor grotere projecten in commerciële ruimtes, magazijnen, of gewoon ruimtes met uitgebreide oppervlaktes, kan het gebruik van krimpnetten een geschikte keuze zijn. Bij deze aanlegmethode worden de verwarmingsbuizen bevestigd aan krimpnetten met behulp van tie-wraps, binders of vlechtdraad. Deze benadering wordt vaak toegepast wanneer de dekvloer niet is samengesteld uit materialen zoals zandcement en dus niet geschikt is voor infrezen. Ook bij het aanbrengen van isolatielagen boven de dekvloer in ruimtes met beperkte ruimte wordt vaak voor krimpnetten gekozen. Op deze pagina kun je gedetailleerde informatie vinden over deze methode, inclusief de kosten, de tijdsduur van installatie, en de voor- en nadelen.

krimpnetten
Wat zijn krimpnetten?

Krimpnetten zijn oplossingen die in verschillende situaties worden toegepast, vaak als een alternatief voor het frezen van sleuven. Ze bestaan uit stalen draden die fungeren als een raamwerk voor het bevestigen van de verwarmingsbuizen. Deze buizen worden op hun plaats gehouden met behulp van vlechtdraad, tie-wraps of binders. Krimpnetten worden doorgaans ingezet in ruimtes met aanzienlijke oppervlaktes, zoals bedrijfsloodsen, en ook in ruimtes waar de beschikbare ruimte beperkt is. Een belangrijk voordeel is dat krimpnetten weinig tot geen extra hoogte aan de vloer toevoegen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse woonsituaties, zodat iedereen kan genieten van de voordelen van vloerverwarming.

Waar dienen krimpnetten voor?

Krimpnetten vullen een belangrijke rol in als aanlegmethode voor vloerverwarming, en ze worden ook vaak toegepast in diverse bouwprojecten. Ze zijn met name geschikt voor situaties waarin beperkte ruimte beschikbaar is voor vloerverwarming. In dergelijke gevallen komen krimpnetten goed van pas, omdat ze een oplossing bieden voor uitdagingen zoals beperkte opbouwhoogte, die het gebruik van bijvoorbeeld noppenplaten bemoeilijken. Bovendien zijn niet alle dekvloeren geschikt voor infrezen, zoals in het geval van zandcement. In deze specifieke situaties komen krimpnetten vaak in beeld als een praktische manier om toch vloerverwarming te installeren onder beperkte ruimtelijke omstandigheden.

Daarnaast dienen krimpnetten ook als vloerisolatie. In tegenstelling tot infrezen, waarbij de bestaande dekvloer wordt bewerkt, behouden krimpnetten de staat van de dekvloer. Hierdoor wordt er een isolatielaag bovenop geplaatst, die de warmte die wordt uitgestraald door de verwarmingsbuizen vasthoudt. Dit resulteert in een snellere en effectievere verwarming van de vloer.

Zelf doen of uitbesteden?

Bij het overwegen van de installatie van vloerverwarming op krimpnetten rijst vaak de vraag of je dit zelf kunt doen of beter kunt uitbesteden aan een professionele vakman. Beide opties zijn mogelijk, afhankelijk van je eigen ervaring, vaardigheden en bereidheid om het werk zelf uit te voeren. In de meeste gevallen waarin we met krimpnetten werken, gaat het om relatief kleine ruimtes, wat betekent dat nauwkeurigheid van het grootste belang is. Het correct positioneren en bevestigen van de warmtebuizen kan al een uitdaging zijn vanwege de beperkte ruimte. Bovendien wordt vaak aanbevolen om een isolatielaag aan te brengen voordat de vloerverwarming wordt geïnstalleerd, om warmteverlies te minimaliseren. Het correct aanleggen van deze isolatielaag is cruciaal voor een effectieve werking van de vloerverwarming.

Het belangrijkste verschil tussen zelf doen en uitbesteden is de kwaliteit van het werk. Hoewel we zeker de "doe-het-zelf benadering" aanmoedigen, is het essentieel om te begrijpen dat de kwaliteit van het eindresultaat in eigen handen ligt. Bovendien bieden professionele installateurs zoals wij garantie, wat een extra geruststelling is voor de kwaliteit van het werk. Dit is iets wat je niet hebt als je zelf aan de slag gaat.

Hoeveel tijd neemt de installatie in beslag?

Het aanleggen van vloerverwarming op krimpnetten neemt doorgaans niet meer dan 1-2 dagen in beslag. De precieze tijdsduur is sterk afhankelijk van de omvang van het project, omdat er meer werk nodig is per vierkante meter vergeleken met andere aanlegmethodes. Dit komt doordat er meestal eerst een isolatielaag onder de netten moet worden aangebracht, gevolgd door het bevestigen van de verwarmingsbuizen. Deze stappen vergen enige tijd tijdens de installatie, wat kan resulteren in een projectduur van maximaal twee dagen. Om deze reden is het gebruik van krimpnetten een uitstekende keuze voor wie snel vloerverwarming in huis wil hebben.

Voor- en nadelen

Het kiezen van een aanlegmethode kan wat overweldigend zijn, vandaar dat wij hier de voor- en nadelen op een rij hebben gezet, voor het gemak


Voordelen

+ Geen vloerverhoging: Vloerverwarming met krimpnetten heeft de geringste impact op de vloerhoogte van alle installatiemethoden, wat betekent dat er vrijwel geen hoogteverschil ontstaat.

+ Goedkopere optie: Krimpnetten zijn over het algemeen kosten effectiever vanwege hun eenvoudige installatieproces.

+ Isolatielaag: Onder de krimpnetten is ruimte voor isolatiemateriaal, wat warmteverlies minimaliseert. Dit resulteert in lagere energiekosten.

Nadelen

- Langere opwarmtijd: De verwarmingsbuizen bevinden zich niet direct onder de vloer, maar zijn aan de staalmatten bevestigd, waardoor de opwarmtijd langer is in vergelijking met bijvoorbeeld infrezen. Dit leidt tot een vertraagde opwarming van de vloer.

Er warmpjes bijzitten?

Vraag direct een gratis offerte aan, nu tijdelijk met een extra bonus!
GRATIS DIRECTE OFFERTE!

* VERPLICHT VELD

Wat onze klanten over ons zeggen:

Jarno, Alkmaar

Heel blij met de vloerverwarming! Ralph denkt fijn met je mee om tot de beste oplossing te komen.

sterrenreview vloerverwarming heerhugowaard
Tim, Heerhugowaard

Fantastisch! Echt een super service, doet net even meer dan er van je gevraagd wordt en denkt met je mee!

sterrenreview vloerverwarming heerhugowaard
Bianca, Julianadorp

Zeer professionele man. Werkt volgens afspraak en denkt met je mee. Ik zou hem aan iedereen aanbevelen! 👍 

sterrenreview vloerverwarming heerhugowaard

Wij kunnen ook jouw vloerverwarming aanleggen!

Wij zijn actief in heel de regio Heerhugowaard en Noord-Holland! Zo leggen wij vloerverwarming aan in Alkmaar, Noord-Holland, Volendam, Purmerend, Hoorn, Den Helder en Zaandam.


Veelgestelde vragen

  • KAN IK ZELF DE VLOERVERWARMING INSTALLEREN?

    Het is mogelijk om zelf vloerverwarming aan te leggen, echter is het aan te raden om hier een vakman voor in te schakelen. Zonder ervaring een vloerverwarming installeren is niet aan te raden, door de precisie en vakmanschap dat komt kijken bij het werk. Mocht het werk namelijk niet goed afgewerkt worden kan dit gevolgen hebben op het energieverbruik en de kwaliteit van de opwarming.


    Vloerverwarmingmakers heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van vloerverwarming in Heerhugowaard en omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hier een gratis offerte aan om direct een prijs te ontvangen.

  • ​HOE BETROUWBAAR IS VLOERVERWARMING?

    Vloerverwarming is een van de meest betrouwbare soorten van verwarming. Er hoeven bijvoorbeeld geen jaarlijkse controles of checks gedaan te worden. Zo kan je jarenlang genieten van een verwarmde vloer, zonder hier ook maar enig werk aan te hebben. Mocht er na enige tijd toch een reparatie of onderhoudsbeurt nodig zijn, is het mogelijk om gebruik te maken van de (eventuele) garantie of door ons direct in te schakelen hiervoor.

  • MOET DE VLOERVERWARMING VAAK ONDERHOUDEN WORDEN?

    Vloerverwarming heeft zeer weinig onderhoud nodig, vooral tijdens de beginjaren. Na een aantal jaar kunnen wij altijd de verwarmingsbuizen controleren op enige mankementen, maar meestal is dat niet nodig. Wij merken zelf dat veel klanten terugkeren als er na 5-10 jaar minder warmte wordt uitgestraald. Dit zijn problemen die soms voorkomen, maar gelukkig ook snel weer verholpen zijn.

  • KAN VLOERVERWARMING GEBRUIKT WORDEN OM MIJN HUIS TE KOELEN?

    Tijdens de warme zomermaanden kan de vloerverwarming ook gebruikt worden om jouw huis te verkoelen. Dit door in plaats van warm water, koud water door de buizen te laten stromen. Hierdoor koelt de ruimte af waar de vloerverwarming gelegd is, wat zorgt voor een aangename temperatuur in huis tijdens de warme én koude maanden.

  • HOE LANG DUURT HET OPWARMEN VAN DE VLOERVERWARMING?

    Gemiddeld warmt een vloerverwarming op tussen de 20-30 minuten. Dit is uiteraard afhankelijk van de vloerbedekking die als eindvloer gebruikt wordt, de isolatielaag die wel/niet aanwezig is en de aanlegmethode die hierbij gepaard is gegaan. 

  • HOE LANG DUURT HET AANLEGGEN VAN DE VLOERVERWARMING?

    Wij van Vloerverwarmingmakers leggen meestal een vloerverwarming aan binnen 1-2 dagen. Dit is afhankelijk van de aanlegmethode, dus of de vloerverwarming ingefreesd moet worden of dat er noppenplaten worden geplaatst. Met draadstaalmatten gaat dit proces meestal iets sneller, waar het in de meeste gevallen binnen slechts één dag al klaar is.

  • WELKE VLOERBEDEKKING KAN SAMEN MET VLOERVERWARMING?

    Vrijwel elke soort vloerbedekking kan samen met vloerverwarming, echter geleiden ze niet allemaal even goed de warmte door. Stenen vloeren zoals natuursteen, tegels en natuurgrind laten de warmte beter door dan houten vloeren, laminaat, vinyl en pvc. Dit is echter gelukkig geen ramp, aangezien de meeste particulieren ook beschikken over een laminaat vloer. Het heeft vaak simpelweg iets langer de tijd nodig om warm te worden.

  • ALLEEN BIJ NIEUWBOUW OF OOK BIJ EEN BESTAANDE WONING?

    Vloerverwarming is zowel mogelijk bij nieuwbouw woningen als bestaande woningen. De uiteindelijke aanlegmethode is afhankelijk van de ondervloer, oftewel de dekvloer. Deze bepaald of er wordt ingefreesd of dat er noppenplaten of draadstaalmatten geplaatst worden. Dit is dan vaak afhankelijk van het project, nieuwbouw of verbouw.

  • IS VLOERVERWARMING SLECHT VOOR DE GEZONDHEID?

    Van alle verwarmingssystemen is vloerverwarming verreweg de gezondste. Deze kan vaak draaien op een lagere temperatuur, wat dus niet alleen goed voor het energieverbruik is, maar ook voor de gezondheid. In vergelijking met radiatoren is deze manier van verwarmen vele malen beter, aangezien er bij radiatoren al gauw stof blijft hangen aan de apparaten. Met vloerverwarming is de kans hierop een stuk kleiner, doordat deze zich onder de vloerbedekking vindt en er dus weinig stof vrij komt.

  • HOEVEEL HOGER KOMT MIJN VLOER MET VLOERVERWARMING?

    Dit hangt vooral af van de aanlegmethode. Bij bijvoorbeeld infrezen is er nauwelijks vloerverhoging aanwezig, aangezien er sleuven in de dekvloer worden gefreesd waardoor de verwarmingsbuizen direct onder de vloer gelegd zijn. Bij noppenplaten en draadstaalmatten ligt dit iets anders, aangezien deze tussen de dekvloer en vloerbedekking komen. Vaak is de afstand hiervan tussen de 2 en 5 centimeter dik, afhankelijk van de ruimte die nodig is en beschikbaar is.

  • KAN DE VLOERVERWARMING AANGESLOTEN WORDEN OP MIJN CV OF WARMTEPOMP?

    Onze vloerverwarming kan zowel op de centrale verwarming (CV) worden aangesloten als op de warmtepomp. Hier zijn verschillende soorten verdelers voor die de warmte distribueren, specifiek voor de CV en warmtepomp. 

Share by: